Keresel valamit? Most még egyszerűbb lesz!

Új vizuális és szöveges keresési lehetőségek a Google-n, hogy még könnyebben megtaláld, amit keresel.

A Google folyamatosan azon dolgozik, hogy minél több lehetőséget kínáljon a felhasználóknak arra, hogy megtalálják, amit keresnek. Sokszor előfordul ugyanis, hogy nem tudjuk, mit is keresünk pontosan. Erre lehet megoldás a 2022 áprilisában debütált legújabb funkció, ami a „multisearch” nevet kapta és a Google Lens-nek köszönhető.

De mit is tud ez a funkció?

Lehetővé teszi az emberek számára, hogy vizuális és szöveges paramétereket kombináljanak a keresési eredmények bővítéséhez. Megtetszett a szomszédod tapétájának mintája és eltudnád képzelni nyakkendőként? Készíts egy képet a tapétáról, írd mellé, hogy nyakkendő és a multisearch már végzi is a dolgát.

A fejlesztés lényege tehát, hogy a szavakat most már képekkel is társíthatjuk. Az új multisearch óriási kapacitásának köszönhetően a felhasználók mostantól további paramétereket adhatnak hozzá a vizuális keresési lekérdezésekhez, hogy tovább finomítsák eredményeiket, és pontosan azt kapják, amit keresnek.

A Google elmondása alapján az új funkció segítségével sokkal részletesebben tudnak majd a fogyasztók keresni, akár szín, márka vagy további vizuális tulajdonságok szerint.

A multisearch elsősorban a vásárlásokat segíti és egyelőre még csak az Egyesült államokban elérhető, de ennél nagyobb tervei vannak a Google-nek. A jövőben talán elég lesz lefotóznunk egy növényt és máris ötleteket kapunk arról, hogyan gondozzuk. Nem csodás?

Forrás: theverge.com

Megosztás

További bejegyzések