Egy új alkalmazás, amit már az Instagram és a TikTok is koppint

A BeReal nevű applikáció jelenleg a közösségi média legújabb sztárja

A BeReal egy francia közösségimédia-alkalmazás, amelyet 2020-ban fejlesztett ki Alexis Barreyat és Kevin Perreau, azonban most, 2022-ben robbant be igazán a köztudatba.


Miről szól a BeReal?


Az alkalmazás mindennap egy alkalommal, egy váratlan pillanatban küld egy értesítést a felhasználónak arról, hogy 2 perce van elkészíteni egy képet, belső- és külső kamerával egyaránt. Így készül egy kép a felhasználóról és arról, ami éppen előtte található. A 2 perc során többször is próbálkozhatunk, de sem szerkeszteni nem lehetséges, sem filtert használni. A Like-ok helyett RealMojikat használhatunk, azaz adott emojikhoz, saját képeket készíthetünk. Ha lemaradunk az értesítésről később is elkészíthetjük fotónkat, azonban az alkalmazás a képünk mellett jelzi majd, mennyit csúsztunk a kép készítésével.
Ahhoz, hogy megtekintsük barátaink képeit, nekünk is muszáj készítenünk egy sajátot.


A TikTok-ot is letarolta


Idén már több mint 56 millió-an töltötték le, jelenleg az Egyesült Államok a legnagyobb piaca, de hazánkban is egyre többen használják. Augusztusban az Apptopia számítása szerint a BeReal lett a világ legtöbbet letöltött, nem gaming alkalmazása.
A felhasználók elmondása szerint népszerűségének oka, hogy sokkal reálisabb, mint az Insta vagy a TikTok, és tényleg csak azok bejegyzéseit láthatjuk, akik érdekelnek.
Az alkalmazás az őszinteséget és a spontaneitást helyezi előtérbe, amivel keveset találkozhatunk a közösségi média világában.


Az elismerés legfőbb jele az utánzás


A TikTok nemrégiben vezette be a Now nevű új funkciót, mely, megeleptés, értesítéseket küld a felhasználóknak, hogy képet vagy videót rögzítsenek, elülső és hátsó kamerájukkal.
Az Instagramot is rajtakapták, hogy tesztel egy hasonló eszközt az „IG Candid” nevű platformjához, ami két percet ad majd a felhasználóknak, hogy készítsenek és megosszanak egy fényképet.


A BeReal egyébként ingyenes és egyelőre nincsenek hirdetések.


Forrás:
https://techcrunch.com/

https://www.washingtonpost.com
/www.businessinsider.com/tiktok-now-copies-bereal-instagram-daily-photo-video-2022-9m

Megosztás

További bejegyzések