Instagram Reels, mint hatékony marketing eszköz

Itthon még kevesen használják, pedig nagyon sok lehetőséget rejt magában a funkció

Mi is az a Reels?

A Reels-videók szórakoztató, magukkal ragadó videók, amelyekkel ötletesen mesélhetjük el a márkánk sztoriját, információkat adhatunk át a közönségünknek, és elérhetjük, hogy felfedezzenek minket azok, akiket érdekelhet a vállalkozásunk.

A Reels-videókra a „Reels-lapon”, az Instagram-képfolyam kezdőlapján és a „Felfedezés” területen azok is rábukkanhatnak, akik nem követik az oldalunkat.

Még egy fontos információ a Reels-ről, hogy a videókban lehetőségünk van megjelölni a katalógusunk termékeit, így az emberek anélkül fedezhetik fel és vásárolhatják meg azokat, hogy el kellene hagyniuk az Instagramot.

Ezen felül hirdetéseket is létrehozhatunk Reels-videókkal, melyek segítségével még ismertebbé tehetjük a márkánkat.

Instagram tippek a funkcióhoz

A hónapok rohamos tempóban telnek és nyakunkban az ünnepi vásárlási láz. Az Instagram szerint itt az ideje, hogy maximalizáljuk a szezon nyújtotta lehetőségeket, ezért új útmutatókat osztottak meg arról, hogy a márkák hogyan használhatják az alkalmazás különböző elemeit.

Ennek részeként jelent meg egy 23 oldalas segédlet arról, melyből megtudhatjuk hogyan használjunk a Reels funkciót promócióra és közösségépítésre, valamint számos kulcsfontosságú tippet és megjegyzést is kapunk a Reels használatával kapcsolatban.

A segédletből elsőként információt kapunk arról, miért érdemes fontólóra vennünk ezt a funkciót és hogy mik a legfontosabb erősségei.

Forrás: https://www.socialmediatoday.com/news/Instagram-Shares-New-Tips-on-Using-Reels-for-Marketing/632821/

Az Instagram nyilatkozata alapján a Reels, a videós történetmesélés jövője a platformon és már most az alkalmazásban töltött idő 20%-át teszi ki. Az útmutatóból megtudhatjuk hogyan hozzunk létre Reels videókat, hogyan használjuk ki a teljes képernyő nyújtotta lehetőségeket.

Forrás: https://www.socialmediatoday.com/news/Instagram-Shares-New-Tips-on-Using-Reels-for-Marketing/632821/

A cikkből kiderül az is, hogy a a függőleges hirdetések átlagosan 48%-kal alacsonyabb műveletenkénti költséggel rendelkeznek, mint a nem függőleges hirdetések és hogy a videók 80%-át hanggal tekintik meg, ezért nagyon fontos a megfelelő zene kiválasztása.

Forrás: https://www.socialmediatoday.com/news/Instagram-Shares-New-Tips-on-Using-Reels-for-Marketing/632821/

Aki kedvet kapott a Reels funkció használatához, az mindenképp kezdje ezzel a hasznos útmutatóval, aztán Reelsre fel!

Forrás:

business.instagram.com

www.socialmediatoday.com

Megosztás

További bejegyzések