Újdonság a Keresési kampányoknál

Mostantól további hasznos információkkal láthatjuk el Keresési kampányainkat

A Google október 14-én jelentette be a keresési találatok dizájnjának legújabb módosításait, amelyek megkönnyítik az emberek számára a weboldalak és vállalkozások ránézésre történő azonosítását.
Az elkövetkező hetekben bétaverzióban kezdik el bevezetni a mobil keresőhirdetésekhez tartozó vállalati cégneveket és logókat.


Hogyan működik?


A Google Ads magától kikeresi a hirdető cégnevét és logóját a már megadott céloldalon, majd automatikusan hozzáadja a kampányokhoz és megjeleníti a hirdetésekben.
Ezután a Hirdető felülvizsgálhatja és eltávolíthatja azokat az információkat, amelyeket nem szeretne feltüntetni.
A Google lehetőséget ad arra is, hogy a hirdető manuálisan adja hozzzá a vállalkozása nevét és logóját minden egyes kampányhoz.
Fontos tudni, hogy a céloldaláról létrehozott cégnevek és logók automatikusan megjelennek a hirdetésekben, hacsak a hirdető el nem távolítja őket, vagy nem ad hozzá sajátot.


Hol található?


Elsőként lépjünk be Google Ads fiókunkba, azon belül a Keresési kampányokba. Ott válasszuk ki a bővítményeket/eszközöket, az előbbinél válasszuk a táblanézetet.
Itt már az is előfordulhat, hogy megtaláljuk a Google Ads által a céloldalról automatikusan behúzott logót és nevet. Ha a csere mellett döntünk, a plusz jelre kattintva tehetjük ezt meg, majd válasszuk a „vállalkozás neve”, vagy „vállalkozás logója” opciót.


Fontos!


Ahhoz, hogy a vállalati nevek és logók megjelenhessenek a hirdetésekben, a hirdetőnek meg kell felelnelnie bizonyos jogosultsági követelményeknek, és ki kell tölteni a Google ellenőrzési programját.
Minden cégnév és logó átvizsgálásra kerül annak biztosítása érdekében, hogy megfeleljen a Google Ads irányelveknek és formátumkövetelményeknek.
Azokban az esetekben, amikor a Google nem tudja feltüntetni a cégnevét, helyette a meglévő URL domainjét fogja megjeleníteni,ha a logót nem sikerül, akkor pedig egy kék földgömb ikont ad hozzá.


Forrás:
https://support.google.com/

Megosztás

További bejegyzések